Kossor på grönbete

Miljö & Kvalitet

I en glassfabrik där det passerar fem miljoner träpinnar och cirka en miljon strutar som fylls med glass, spelar både kvaliteten och hygienen huvudrollen.

Vi är certifierade enligt FSSC 22000 och EU Ekologisk (Organic).

Vi arbetar ständigt med att minska vår miljöbelastning och för att göra miljöförbättrande åtgärder. Därför använder vi endast energi från förnybara källor när vi tillverkar och säljer vår glass. Vårt glassvinn i produktion används till biobränsle och kommer på så vis till nytta igen.

Vi är också anslutna till FTI AB, där vi tar vårt producentansvar för förpackningar av plast, metall, papper/kartong och wellpapp med tillgång till ett återvinningssystem.

Ett led i miljöarbetet är också samarbete med lokala leverantörer och väl planerade leveransrutter för att minska transporter. I förpackningar undviker vi blandmaterial för enklare sortering och återvinning.

Våra Certifieringar

Certifikat för Ekologisk Produktion
Miljöintyg - Använder endast ursprungsmärkt och förnybar el.
FSSC 22000 Engelholms Glass

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.