Kossor på grönbete

VD har ordet

År 2023, tillsammans kan vi göra det fantastiskt!

Våra nyheter för 2023 blir en Popcornbåt (gräddglass med smak av popcorn, saltkolarippel, kolaöverdrag med crisp).

Vår andra nyhet blir en stor glasspinne, HallonLakrits Pop (hallongräddglass med saltlakritsrippel, vit choklad med salta pärlor).

Våra nya 5liters smaker blir, självklart med gräddglass som grund: Sockervadd, Jordgubbstårta, Toscakaka och en laktosfri Kolahavssalt.

Att varje år plocka fram nyheter är inte det lättaste men att ta bort de produkter som sålt sämst är ännu svårare. Det är ju alltid någons favorit som försvinner.
Jag hoppas ni testar våra nyheter och kanske blir det någons nya favorit!

• Året som gått 2022, Engelholms Glass har som familjeföretag hunnit bli 45 år.

• Det var för 85 år sedan Engelholms Glass började tillverkas på mejeriet i Ängelholm.

Trots att 2022 var ett jubileumsår för Engelholms Glass så har det varit utmanande på många andra sätt, inte minst med eländigt krig och pandemi.

Som företag har vi drabbats av att råvaror, emballage och driftskostnader har skjutit i höjden och det är inte lätt att tillverka gräddglass med svenska råvaror just nu, men kvaliteten tummar vi inte på!

Med tanke på vår miljö och kommande generationer har vi installerat solceller och därmed börjat tillverka glass av solenergi, vi har även installerat 2st värmepumpar som vi integrerat i vårt värmeåtervinningssystem med uppvärmning av vatten och av våra lokaler. All övrig el som vi använder kommer från förnybara energikällor och vårt produktionssvinn går till biobränsle. Effekten som vi får ut från solcellerna motsvarar energiförbrukning för ca 15st villor/ år.

Ju mer solen gassar, desto godare glassar!

Glassiga hälsningar
Carl-Gustaf Gudmundsson