Kossor på grönbete

VD har ordet

Spänningen stiger, ett nytt decennium har inletts och vi ser fram emot vad år 2020 har att erbjuda!! Engelholms Glass AB har de bästa förutsättningarna för att få ett blomstrande år både som företag, med våra återförsäljare och såklart med våra kunder.

Våra kunder och återförsäljare blir mer och mer medvetna och uppmärksamma på vad de äter och varifrån ingredienserna kommer. Just detta gör att fler och fler väljer Engelholms Glass, de vet att det alltid är svensk grädde som utgör basen av vår gräddglass och att vi i största möjliga mån väljer så lokala ingredienser som möjligt. Man kan helt enkelt lita på oss, vi vill ha en grön landsbygd med glada betande kor!

Hållbarhetsarbetet är naturligt och viktigt för oss, som familjeföretag är våra kommande generationer vårt naturliga sätt att se på hur vi ska förvalta våra resurser.

När vi summerar 2019 kan vi konstatera att det varit ett härligt år som vädermässigt inte stack ut, det var en del regn men också några fina soldagar, värmen kom tidigt i maj men ville inte riktigt bryta igenom senare under sommaren. Vårt önskemål för 2020 är ännu några fler stranddagar men hur det än blir så hoppas vi få dela den med er alla på ett eller annat sätt!

Under 2019 har det hänt mycket på vår glassfabrik i Ängelholm, vi har gjort en stor tillbyggnad av vårt emballage och fryslager för att kunna säkerställa att vi kan hålla ett bra lager på alla våra produkter med vårt breda sortiment och få ett effektivt in- och utlastningsflöde. Utöver detta har vi också investerat i en ny Rollermaskin som tillverkar alla våra gjutna pinnar såsom t.ex. Lillpop och Blåtira. Denna kommer vara färdiginstallerad och i drift under februari 2020, med denna kommer vi kunna öka takten men utan att tumma på vår fina kvalitet.

Vårt nya fryslager börjar nu fyllas med härlig närproducerad glass, tillverkad av den bästa personalen på glassfabriken i Ängelholm. All el som används på fabriken är el från förnybara energikällor och vårt produktionssvinn går till biobränsle.

För oss är framtiden viktig och det tror vi att den är för er också, vi ser fram emot ett år tillsammans med er!

Glassiga hälsningar
Carl-Gustaf Gudmundsson