Kossor på grönbete

VD har ordet

Nu blickar vi framåt, med år 2024 i sikte!

Engelholms Glass, det genuina familjeföretaget med den Skånska Gräddglassen! Hoppas att ni är lika stolta som vi, det vi gör tillsammans blir riktigt bra! Välkommen till familjen!

Svenska råvaror är en prioritet för oss, det gynnar oss alla att tänka närproducerat, både för miljön och arbetstillfällena i Sverige.

År 2023 har varit ett tufft år för många och vi har alla behövt strama åt våra utgifter för att hänga med i svängarna. Vi arbetar för att optimera vår kapacitet och vi kan nu konstatera att våra solceller under året har bidragit med 200 000 kWh. Vårt mål är att fortsätta justera in våra maskiner för att optimera vår spillvärme och därmed minska vår miljöpåverkan och våra kostnader. All el som vi använder till vår glasstillverkning kommer från förnybara energikällor och vårt produktionssvinn går till biobränsle.

Nu ser vi fram emot vad året 2024 har att erbjuda, vi kommer med spännande nyheter som vi hoppas att ni ska uppskatta.

På stycksaksplanschen kommer vi med en liten ”kusin” till vår glassbiskvi, nu med Apelsinsmak - Apelsinbiskvi, självklart stannar även vår chokladbiskvi kvar i sortimentet.

Vår andra nyhet är Caramello - En ny stor smarrig glasspinne: Gräddglass karamell med krispigt smörkrokantöverdrag.

När vi funderade på vilka nya smaker vi skulle ta fram till skopglassdisken kom vi på att alla gillar att gå på tivoli, så varför inte skapa känslan av att vara på tivoli.

Följ med oss på vårt TIVOLI:

  • Popcorn crunch -Gräddglass med smak av popcorn och crunch.
  • PopSoda Sorbet -En lite busigare sorbet med häftig färg -Blå Pop soda sorbet med syrlig röd rippel.
  • Churros -Gräddglass med smak av churros, nougatsås och sockerkaksbitar.

Vi kommer fortsätta med vår genuina kundservice, vi tror på ett nära samarbete med våra återförsäljare och strävar efter att kunna erbjuda något för alla: Gräddglass, laktosfri gräddglass, gräddglass utan tillsatt socker, sorbet, vegansk glass, isglass etc. Alla ska kunna njuta av vår glass!

Fler och fler väljer Engelholms Glass, det är många som vill ha närproducerad skånsk gräddglass, med svenska råvaror i vår glassbas kommer vi långt utan en massa onödiga transporter. Vår personal är duktig och engagerad, alla är måna om att tillverka glass av hög kvalitét till våra kunder.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Er under 2024 och tackar för ett givande samarbete under året som gått.

Ju mer solen gassar, desto godare glassar!

Glassiga hälsningar från hela familjen!

Carl-Gustaf Gudmundsson