Kossor på grönbete

Glasstårta mandelbotten

Glasstårta 1,6liter, med hel mandelbotten, jordgubbsrippel nougatdopp och nötkrokant.

Beräknad till ca10-12personer. Ta fram 20minuter före servering.

Ingredienser:

Skummjölk, grädde (19 %)*, socker, vetemjöl, veg. fett (raps-, kokos-, palmkärnolja), glukossirap, ägg, kakao, mandel, hasselnötter, jordgubbar, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg fettsyror, solroslecitin), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, pektin), potatismjöl, potatisstärkelse, vetestärkelse, surhetsreglerande medel (citronsyra), salt, arom, färg (druvskalsextrakt, betakaroten), vanillin. *Grädde med 40 % fetthalt.

Näringsvärde genomsnitt/100g:

Energivärde: 1165kJ (277kcal), fett 15g varav mättat fett 11g, kolhydrater 31g varav sockerarter 23g, protein 4,5g, salt <0,5g.

Volym / vikt: 1600ml / 860g varav 280g nöt/mandelbotten, jordgubbsrippel, nougatdopp och nötkrokant.

Förvaringsanvisning: -18°C eller kallare. Bör inte frysas om efter upptining.

Allergiupplysning:

Laktos, gluten, ägg, mandel, hasselnöt, mjölkprotein.